Mountainbike-avontuur Kirgizië (11 dagen)

28 januari 2017 | no responses | 1521

Ontdek de wereld van Yurts en bergen! Een zeer uitdagend avontuur over de hoogste passen van Kirgizië!

Voor wie?

Deze reis is geschikt voor goed getrainde mountainbikers (m/v) die ervaring hebben met lange klimmen en stenige afdalingen. Daarnaast moet je in staat zijn om flexibel met externe factoren zoals weer, vervoer en voeding om te gaan. Kortom, ben jij een echte sportieve avonturier en wil jij de rest van de wereld leren kennen? Neem dan contact op en boek deze trip!

Dagplanning

 

Dag 1

Aankomst in Bishkek

De overnachting is geboekt en alle deelnemers worden opgehaald van het vliegveld. Afhankelijk van jouw aankomsttijd is er ’s middags en ’s avonds tijd om de stad te verkennen.

Dag 2

Fiets uitpakken en transfer naar Naryn (4,5 uur)

In de ochtend wordt de tijd genomen om de fietsen klaar te maken en alle bagage te ordenen. Na de lunch worden we met onze fietsen door een taxi met aanhanger naar Naryn gebracht. In Naryn kunnen de laatste boodschappen gedaan worden voor de eerst vier etappes van de reis.

Dag 3

Fietsdag 1: 55 km, 800 hoogtemeters

In deze relatief makkelijke rit draaien we rustig de benen los. Een deel van de route gaat over de verharde weg en we maken de eerste klimkilometers op weg naar Teshik Rock Camp. We slapen in onze eigen tenten en we koken gezamenlijk.

Dag 4

Fietsdag 2: 56km, 1213 hoogtemeters

We klimmen nog een stuk en dalen daarna af en doorkruizen een spectaculaire vallei. Pittoresk maar vergis je niet. Aan het eind van de vallei begint een brute beklimming met 28 haarspeldbochten naar Pereval Teskeytorpo. Daarna glooit het pad verder en ligt het spectaculaire Soň-Köl meer voor ons. We slapen in yurts en eten wordt verzorgd.

Dag 5

Fietsdag 3: 85km, 800 hoogtemeters

We rusten de ochtend uit en nemen de tijd om de schitterende uitzichten in ons op te nemen. Na een vroege lunch vertrekken we en dalen we grote stukken af. De dag eindigt in Uchkun waar we zelf ons kamp opslaan en koken.

Dag 6

Fietsdag 4: 45km, 90 hoogtemeters

We fietsen rustig onze benen los en komen terug in onze accommodatie in Naryn. De rest van de dag is rust, schoonmaken, wassen, douchen, fietsonderhoud en voorbereiden op de volgende etappes.

Dag 7

Fietsdag 5: 66km, 1690 hoogtemeters

Vandaag fiets je richting de Tosor Pas, de hoogste pas van Kirgizië. Een stevige rit die jou door geweldige dalen langs de rivier omhoog voert het wilde landschap in. Vanavond kamperen we in de wilde natuur en maken we ons op voor het hoogtepunt van deze reis.

Dag 8

Fietsdag 6: 60km, 1248 hoogtemeters

Yaks, bergen en herders, dat is wat vandaag het beeld bepaalt. Het pad wordt slechter en de hoogte gaat meespelen bij het ademen. We stoppen bij een riviertje en bouwen nog één keer ons kamp op. We rusten en genieten van de onherbergzame omgeving.

Dag 9

Fietsdag 7: 50km, 1107 hoogtemeters

Schijn bedriegt als dit een makkelijke dag lijkt. De hoogtemeters worden gemaakt tussen 2900-4000 meter wat betekent dat deze dubbel zo zwaar aanvoelen als lagergelegen klimmen. De benen zijn vermoeid en mogelijk is het koud. De laatste spectaculaire horde: Tosor Pas. Vanaf de top kijk je terug op de route en voor je ligt Issyk Kul te glinsteren. En lange afdaling brengt ons in het yurtkamp waar we de tocht eindigen.

Dag 10

Transfer terug naar Bishkek

Na een luie ochtend worden we opgehaald en met de taxi naar Bishkek gebracht. Daar worden de fietsen weer ingepakt en is er tijd om de stad te verkennen. Een gezamenlijk afsluitend diner met een lekker biertje ontspant de benen en vol ongeloof kijk je terug op de dingen die je de afgelopen week gezien en ervaren hebt. Dit is Kirgizië!

Dag 11

Vertrek naar Nederland

Transfers naar het vliegveld zijn geregeld en iedereen vertrekt richting huis.